Zoeken

Daesh belooft "verwoestende aanslagen" in Marokko

25 november 2015 - 21:02 - Marokko

©

De nauwe samenwerking van de Marokkaanse inlichtingendiensten met Frankrijk en België zorgt voor onvrede bij Daesh. De terreurorganisatie bedreigt Marokko met een vreselijke wraak.

Daesh belooft volgens Assabah in berichten op internet dat "verwoestende aanvallen" in het Koninkrijk zullen worden gepleegd. Deze aanslagen zullen "soldaten uitroeien, paleizen doen ontploffen en de economie vernietigen".

De leiders van de terreurorganisatie zijn woedend op de Marokkaanse autoriteiten die met meerdere Europese landen samenwerken, waaronder Frankrijk, België en Spanje, in de strijd tegen het terrorisme. Na de dodelijke aanslagen in Parijs hielp Marokko de Franse veiligheidsdiensten de vermeende brein achter de aanslagen in een appartement in Saint-Denis te lokaliseren.

België, dat al ruim een week op zoek is naar Abdesslam Salah voor zijn vermeende deelname aan de aanslagen in de Franse hoofdstad, heeft eerder deze week ook officieel hulp gevraagd aan Marokko om de terreurverdachte op te sporen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team