Zoeken

Terrorisme: Belgische Koning vraagt hulp aan Mohammed VI

24 november 2015 - 09:20 - Marokko

©

België heeft Marokko officieel om hulp gevraagd in de strijd tegen het terrorisme. Dat laat het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken in een verklaring weten.

Koning Filip van België heeft persoonlijk aan Koning Mohammed VI "een nauwe en brede samenwerking van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten" van beide landen gevraagd.

Na het gesprek van de twee staatshoofden heeft minister Mohamed Hassad van Binnenlandse zaken met zijn Belgische ambtsgenoot Jan Jambon gesproken over "een concrete en onmiddellijke uitvoering van het verzoek" dat kan worden "vergeleken met de bestaande samenwerking met Frankrijk".

Meerdere landen hebben in de laatste dagen een beroep gedaan op de Marokkaanse inlichtingendiensten. Het is een tip van Marokko die de Franse veiligheidsdiensten naar de schuilplaats van Abdelhamid Abaaoud, vermeende brein achter de aanslagen van Parijs, heeft geleid. Eind vorige week ontmoette Koning Mohammed VI de Franse President François Hollande in Parijs om deze samenwerking te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team