Zoeken

Koning Mohammed VI stelt voorwaarden aan zijn reis naar Israël

19 januari 2021 - 18:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zou naar verluidt de uitnodiging van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om Tel Aviv te bezoeken hebben aanvaard. Maar volgens Maarev heeft de Koning zijn bezoek gekoppeld aan de voorwaarde van de hervatting van de onderhandelingen tussen Palestijnen en Israëli’s.

De Israëlische krant schrijft dat de Koning van Marokko in zijn hoedanigheid van hoofd van het Al Quds-comité, van plan is om de rol van bemiddelaar terug op te nemen die het koninkrijk belichaamde tijdens het sluiten van het vredesakkoord met Egypte, de Oslo- en de Casablanca akkoorden. De vorst, wiens bezoek zal moeten worden voorbereid door de nieuwe ambassadeur van Israël in Rabat, heeft naar verluidt zelfs gevraagd naar een ​​ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Door een oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict voor te stellen, zou de Soeverein volgens de media zijn positie willen versterken, door te anticiperen op de reactie van de nieuwe Amerikaanse regering, die zou kunnen afzien van de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

Mohammed VI zou ook de wens hebben uitgesproken om tijdens zijn verblijf in Jeruzalem te bidden in de Al aqsa-moskee, voegt de Israëlische krant toe. Volgens het blad zou de grootmoefti van de moskee, shaykh Muhammad Hussein, de soeverein hiertoe echter kunnen verhinderen. Afgelopen augustus heeft deze een fatwa uitgesproken die de toegang tot de moskee verbiedt voor burgers van Arabische landen die hun betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team