Zoeken

Algerijnse auteur Yasmina Kadhra prijst "moedige Atlas Leeuwen"

23 december 2022 - 09:00 - Sport

©

De Algerijnse auteur Yasmina Kadhra is één van de bekendheden die reageerden op de prestaties van Marokko op het WK. Hij was verbaasd over de ongelofelijke "doorbraak" van de Marokkaanse spelers in de internationale wedstrijd.

Op zijn Facebook-pagina feliciteerde de Algerijnse schrijver Mohammed Moulessehoul, beter bekend onder het pseudoniem Yasmina Kadhra, de Marokkaanse spelers omdat ze hun land, het Afrikaanse continent en de Arabische wereld hebben voortgestuwd in het voetbal. "Gefeliciteerd, Atlas Leeuwen. U bent immens geweest in uw moed en zelfopoffering en u hebt respect afgedwongen in alle uithoeken van de wereld," schreef de romanschrijver.

Lees ook: Marokko 11ᵉ op nieuwe FIFA ranglijst

Volgens Yasmina Kadhra verdienen de spelers ieders respect omdat ze, ondanks het feit dat alle peilingen hen de laatste 16 niet zagen halen, hebben volgehouden. "Jullie waren aantrekkelijk, elegant en zorgden voor enthousiasme in de stadions, in de pubs en op de pleintjes en hebben er al doende voor gezorgd dat het prestige van dit enorme sportevenement naar een hoger niveau werd getild, waarbij jullie de bewondering van jong en oud hebben gewonnen. Jullie zijn het meest sympathieke team, ongetwijfeld één van de mooiste openbaringen van de laatste decennia".

Lees ook: Maluma feliciteert Atlas Leeuwen met WK-succes

Door de laatste vier van het WK te bereiken, moedigt Marokko andere Afrikaanse landen aan om hun inspanningen te verdubbelen om dit resultaat ook te behalen of zelfs te overtreffen. "U hebt Marokko niet alleen geliefd gemaakt in alle huizen van de wereld, maar ook heel Afrika van zijn complexen afgeholpen. Dankzij jullie prestatie zal voortaan geen enkel land dat wordt opgeroepen om deel te nemen aan de Wereldbeker, komen om te figureren of om genoegen te nemen met een 8ᵉ finale. Ga veilig naar huis, je hebt harten en geesten veroverd en je plaats in de voetballegende in steen gebeiteld".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team