Zoeken

Koning Mohammed VI en Lalla Salma geschokt door berichten tijdschrift

22 juli 2019 - 11:42 - Marokko

©

Koning Mohammed VI reageert gewoonlijk niet op geruchten over zijn huwelijk met Lalla Salma in de media. Maar Gala ging net iets te ver.

Zowel Mohammed VI als Lalla Salma hebben een beroep gedaan op hun advocaat. Volgens het Franse tijdschrift zou Lalla Salma het recht niet hebben om met haar beide kinderen, Moulay Hassan en Lalla Khadija, tegelijkertijd te reizen.

De monarch wordt er door Gala zelfs van beschuldigd aan zijn dochter te hebben verboden om met haar moeder de vakantie in Griekenland door te brengen.

Chakib Benmoussa, ambassadeur van Marokko in Frankrijk, had de informatie eerder al ontkend. Het tijdschrift ging desondanks nog iets verder door de situatie van Lalla Salma te vergelijken met die van prinses Haya van Jordanië, die vorige maand met haar beide kinderen uit het land is gevlucht.

Volgens Eric Dupont-Moretti, advocaat van Koning Mohammed VI en Lalla Salma, werden de verklaringen van het tijdschrift "ferm ontkend" door de monarch en de prinses. Beiden zijn volgens hem geschokt door de geruchten.

De raadsman roept op tot respect voor de koninklijke familie van Marokko en dreigt ermee Gala voor de rechter te slepen voor laster.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team