Zoeken

Koning Mohammed VI gaf duurste geschenk aan Obama voor vertrek

15 januari 2018 - 20:50 - Wereld

©

Het Witte Huis heeft de lijst vrijgegeven van geschenken die Barack Obama ontving tijdens zijn laatste jaar als President van Amerika. Op de lijst staat ook een cadeau van Koning Mohammed VI...

Volgens het document gaf de Koning in 2016 het duurste geschenk van de hele lijst aan Barack Obama.

Het gaat om een broche met diamanten en robijnen, een gouden tasje met diamanten en een smaragden slot, diamanten oorbellen en oorbellen in traanvorm met diamanten en smaragden. De waarde van deze geschenken wordt geschat op 101.200 dollar.

Koning Mohammed VI schonk aan de Amerikaanse president in 2011 al een zwart-witfoto van een kind aan de vooravond van de 11e herdenking van de aanslagen van 11 september. In 2009 gaf de monarch aan Obama een verzameling van negen boeken over de geschiedenis en cultuur van Marokko.

Op de lijst staan ook geschenken die door andere Marokkaanse verantwoordelijken aan Obama werden gegeven. Zo blijkt dat Rachid Talbi Alami, toen voorzitter van de eerste kamer, een tapijt aan de voormalige President had geschonken. Van Hakim Benchemass, voorzitter van de tweede kamer, kreeg Obama ook een tapijt en een theepot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team