Zoeken

Koning Marokko toont medeleven met Joodse school Toulouse

3 april 2012 - 12:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft zondag een delegatie naar Toulouse in Frankrijk gestuurd, om zijn medeleven te betuigen aan de families van de slachtoffers van de Joodse school in Toulouse, waar Mohamed Merah drie kinderen en een leerkracht in maart doodschoot.

De delegatie bestond uit Mostafa Sahel, adviseur van de koning en oud-ambassadeur van Marokko in Frankrijk, Serge Berdugo, voorzitter van de Raad van Joodse Gemeenschappen van Marokko en oud-minister, en de consul-generaal van Marokko in Toulouse, Abdellah Bidoud.

"De koning wil zijn diepe medeleven betuigen na deze afschuwelijke misdaad", aldus Mostafa Sahel tijdens een korte plechtigheid in de synagoge van de Ozar Hatorah school.

"Op 19 maart heeft Mohamed Merah, Myriam Monsonego, dochter van de schooldirecteur Yaacov Monsonego, en twee andere kinderen, Gabriel en Arié Sandler, en hun vader Jonathan Sandler, vermoord. (...) Mohamed VI wil een speciale hulde brengen aan de familie Monsonego, die banden met Marokko heeft, daar de oudoom van Myriam de grote rabbijn van Marokko is".

Mohamed Merah had op 11, 15 en 19 maart in Frankrijk zeven mensen gedood, waaronder Imad Ibn Ziaten, Marokkaan en soldaat van het Franse leger. De dader werd op 22 maart doodgeschoten in een operatie van de "Raid", een speciale eenheid van de Franse politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team