Zoeken

’Komijnrevolutie’ maakt eerste slachtoffer in Marokko

24 april 2013 - 13:32 - Marokko

©

Jamal Bounhir, Kamerlid van de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM), werd door de partij geschorst. De man had zijn verbazing uitgesproken over het feit dat het Amerikaans verzoek om de bevoegdheden van de Minurso in de Sahara uit te breiden, samenviel met de aankondiging door prins Moulay Hicham, van een "komijnrevolutie in Marokko".

Vrijdag vertelde hij in het Parlement, het ook merkwaardig te vinden dat de publicatie van een artikel getiteld "De andere Marokko", van prins Moulay Hicham, ook samenging met het vertrek van Samuel Kaplan, VS-ambassadeur in Rabat. De diplomaat, die altijd vol lof over Marokko sprak, veranderde kort voor zijn vertrek van houding.

De uitspraken van Jamal Bounhir zorgden voor opschudding binnen de PAM. Partijleiders zeggen niet te begrijpen waarom Bounhir ideeën verdedigt, die in strijd staan met de politieke standpunt van de partij, meldt Akhbar Al Yaoum.

In zijn artikel heeft Moulay Hicham het over zijn ruzie met koning Mohammed VI. Ook vertelt hij over zijn mislukte project van een groene stad in Oum Azza en stelt dat men "meer dan naïef moet zijn om in de fabel te geloven van een goede prins en slechte hovelingen; over een "Koning der armen" omringd door profiteurs zonder zijn zonder medeweten"

Bladna.nl