Zoeken

Goed nieuws voor kinderen wereld-Marokkanen

21 juli 2020 - 15:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken heeft duidelijkheid gegeven over de toegang van kinderen van wereld-Marokkanen die de Marokkaanse nationaliteit niet hebben, tot het nationaal grondgebied.

"Ik ben naar het Marokkaans consulaat in Parijs gegaan om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen. Ik vroeg hen toen ook of mijn zoon van 5 jaar met mij naar Marokko mocht. Ze zeiden van niet omdat hij geen enkel document heeft dat aantoont dat hij Marokkaan is. Zijn vader en ik hebben beiden de dubbele nationaliteit, maar we hebben onze zoon nooit bij het consulaat ingeschreven.", vertelt een Marokkaanse vrouw op sociale media. Veel Marokkanen met de dubbele nationaliteit bevinden zich in dezelfde situatie.

Om dit probleem te regelen heeft Nasser Bourita een aantal nieuwe beslissingen bekendgemaakt. "Kinderen hoeven de Marokkaanse nationaliteit niet te hebben. Het is genoeg dat één van de ouders Marokkaans is om het kind ook als Marokkaans te beschouwen en hem in Marokko toe te laten.", aldus de bewindsman.

Bourita stelt dat "instructies in die zin aan de consulaten, ambassades, Royal Air Maroc en de autoriteiten in de luchthavens en havens" werden gegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team