Zoeken

Kilian Paris brengt hulde aan Marokko met Sacred Wood

8 september 2022 - 23:00 - Economie

©

Als eerbetoon aan het Marokkaanse Atlasgebergte heeft Kilian Paris, het parfummerk opgericht door parfumeur Kilian Hennessy, een speciale touch toegevoegd aan het parfum Sacred Wood.

Volgens de beschrijving van de geur is Sacred Wood een eerbetoon aan zuiver sandelhout uit Mysore, India, en cederhout, dat afkomstig is van beschermde boomsoorten in het Atlasgebergte in Marokko. "Deze uitzonderlijke houtsoorten hebben tijd nodig om te groeien, zijn mysterieus en heilig. Zij zullen een superieur olfactorisch spectrum van zintuiglijk genot openleggen," verklaart Kilian Paris op zijn website. Het merk licht toe dat Sacred Wood een portret schetst van sandelhout, voornamelijk de variëteit uit Mysore. Dit is de meest gewilde variëteit, met zijn ongelofelijke kruidige, houtachtige en melkachtige aroma’s.

Lees ook: Yves Saint Laurent vindt inspiratie in Marokko voor nieuw parfum

Sacred Wood bevat pure ambrettezaadolie en wortelzaadolie voor kruidige en aardse elementen. Dan volgt een gelaagd aroma van sandelhout met atlascederolie uit Marokko en amyrisolie uit de Dominicaanse Republiek. Copaiba olie is toegevoegd met een dierlijk vleugje abrikoos. Een damp van gemoute melk komt als wierook naar boven en zorgt voor een buitengewone en langdurige geur.

Lees ook: Een ’Scandal’-geurtje voor Imaan Hammam

"Vroeg in mijn carrière, toen het nog beschikbaar was voor parfumeurs, maakte Mysore cederhout me verliefd op de wereld van geuren, zozeer zelfs dat ik de pure olie om mijn hals droeg. Het is een geur op zich," aldus Kilian Hennessy in een persbericht. Sacred Wood is verkrijgbaar op de website van het merk voor een prijs van 265 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team