Zoeken

Kickbokser Illias Ennahachi behoudt wereldtitel

28 februari 2021 - 11:20 - Sport

©

Het was een zware nacht voor regerend ONE wereldkampioen kickboksen in het vlieggewicht Ilias Ennahachi. Toch slaagde hij erin om zijn vlieggewicht-wereldtitel veilig te stellen. Hij won vrijdag van Superlek Kiatmoo uit Thailand in het Fists of Fury evenement van ONE in het Singapore Indoor Stadium.

De Marokkaans-Nederlandse kickbokser begon goed in de eerste ronde en leek de snellere man van de twee te zijn. Hij verraste Superlek met snelle bewegingen en nauwkeurige treffers. Maar de meervoudig Muay Thai-wereldkampioen Superlek verhoogde vanaf de tweede ronde zijn aanvallen en dwong Ennahachi om zich aan te passen.

Superlek heeft de rechterarm van Ennahachi verwond en gokte dat dit een einde zou maken aan het gevecht, maar dat gebeurde niet. Na vijf zwaarbevochten ronden beslisten de drie juryleden dat de nauwkeurige counters van Ennahachi zwaarder wogen dan het spel van Superlek.

"Het was niet mijn beste gevecht. Hij schopte veel, maar ik kon uit elke trap en counter wegkomen doormiddel van mooie combinaties," vertelde Ennahachi aan Tiebreaker Times. Ennahachi neemt sinds zijn debuut bij ONE in 2019 voor de derde keer de titel mee naar huis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team