Zoeken

Kasbah van Agadir onthult geheimen

18 oktober 2020 - 16:40 - Marokko

©

Opgeslokt door de aardbeving van 29 februari 1960, is de poort van de kasbah van Agadir Oufella weer opgegraven. De opgravingen werden deze week uitgevoerd door een team van Marokkaanse en Spaanse experts.

De poort dateert uit de zestiende eeuw. Zestig jaar geleden was er in Agadir een verwoestende aardbeving waardoor de kasbah verdween. De poort is één n van de grootste archeologische vondsten in de stad Agadir. Het houten gebouw is nog in goede staat opgegraven.

Deze opgraving maakt het mogelijk om de rest van de overblijfselen van de kasbah op te graven, evenals van een moskee en een grote graanmolen die ook uit de zestiende eeuw dateert.

Drie jaar geleden vond er een conferentie plaats voor het herstel van de historische plaats die in 1932 als nationaal historisch monument werd gekenmerkt. Verschillende autoriteiten, waaronder het maatschappelijk middenveld, culturele verenigingen in de stad, overlevenden en nakomelingen van slachtoffers, namen hieraan deel.

De restauratiewerkzaamheden en het herstel van de historische plek van Agadir Oufella maken deel uit van het Stedelijk Ontwikkelingsprogramma van de stad Agadir in 2020-2024.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team