Zoeken

Karim Tazi: "G8 is een politieke zelfmoord"

1 november 2011 - 11:00 - Marokko

©

Karim Tazi, Marokkaanse zakenman dicht bij de Beweging 20 februari, is van mening dat de "Coalitie voor de democratie" (G8) samengesteld door de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI) en zeven andere partijen een "politieke zelfmoord" is.

In een interview met de krant Al Massae, zegt de CEO van Richbond dat "de inertie die Marokko al jaren kenmerkt het land in een situatie van economische en politieke corruptie heeft gebracht, dat vooral profiteert aan een elite die de stemmen van de kiezers koopt".

"Elk denkbaar aspect van deze corruptie wordt in praktijk gezet door de leden van deze coalitie, dat gewoon een nieuwe strategie van de Authenticiteit en moderniteit partij (PAM) is, maar dan met nieuwe gezichten", aldus Karim Tazi.

"De coalitie doet denken aan een theaterstuk waarbij de kijker niet weet of hij moet huilen of lachen om wat er gebeurt" zegt de zakenman nog, die concludeert door vast te stellen dat na de goedkeuring van de nieuwe grondwet, deze coalitie een "reïncarnatie is van de Makhzen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team