Zoeken

PAM: "Beslissingen PJD zijn gedicteerd!"

1 december 2011 - 16:30 - Marokko

©

"De beslissingen van de PJD worden gedicteerd door een derde partij, dus is het onmogelijk dat we met deze partij kunnen werken" zei de secretaris-generaal van Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), Mohamed Cheikh Biadillah.

De PAM, dat deel uitmaakt van de Coalitie voor Democratie, opgericht door de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) en zes andere partijen om de PJD te isoleren tijdens de parlementsverkiezingen, erkent toch dat de overwinning van de islamitische partij het resultaat is van de democratie en van de keuze van het Marokkaanse volk.

In een verklaring aan de krant Al Massae, slaat Biadillah elke mogelijkheid van alliantie met de PJD af, gezien de sociale projecten van de PJD en PAM volledig tegengesteld zijn.

Biadillah zei dat zijn partij niets gemeen heeft met de PJD, noch intellectueel, noch leerstellig, en beschuldigde de PJD ervan niet meester te zijn van zijn beslissingen.

De definitieve resultaten van de verkiezingen op 25 november wezen 47 zetels in het parlement toe aan de PAM, tegen 107 voor de PJD, 60 voor de Istiqlal en 52 voor de RNI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team