Zoeken

Kantoor in Marokko voor Israëlische nieuwszender i24news?

23 juni 2021 - 12:00 - Cultuur

©

Nu Israël de diplomatieke betrekkingen met Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko en Bahrein heeft genormaliseerd, heeft de Israëlische nieuwszender i24news aangekondigd dat ze een kantoor gaat openen in Dubai. De kans is groot dat het medium zich ook in Marokko gaat vestigen.

De nieuwe slagzin van de in Jaffa gevestigde nieuwszender is "Het hart van een nieuw Midden-Oosten klopt op i24News". Het medium is van plan om de Arabische wereld op een nieuwe manier in beeld te brengen. De eerste stap om dit doel te bereiken is de opening van een kantoor in de Media City van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Israëlisch-Marokkaanse Kamer van Koophandel gaat van start

"Op symbolisch niveau laat dit zien dat i24news wordt gezien als het platform en de keten van de Abrahamitische overeenkomsten (normalisatie-overeenkomsten tussen Israël, de Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko, nvdr.)", vertelt de CEO van i24news, Frank Melloul, aan persbureau AFP. "Het laat ook zien hoe i24news zich in een recordtijd heeft weten te vestigen als een belangrijke mediaspeler in de regio", zegt Melloul.

Vanwege de ambitie van i24news om een grote speler te worden in het medialandschap van de Arabische Wereld ligt het voor de hand dat de zender zich ook in de andere Arabische landen zal vestigen die de betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd. Marokko heeft de banden met Israël in december van het vorige jaar genormaliseerd in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Sindsdien werkt Marokko op verschillende gebieden samen met de Hebreeuwse staat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team