Zoeken

Kamerleden Marokko vragen nieuw parlement

10 oktober 2012 - 22:59 - Marokko

©

Een aantal Kamerleden hebben onlangs een nieuw parlementsgebouw gevraagd. Volgens hen is de oever van de Bouregreg-rivier de perfecte plaats om een nieuw Parlement te bouwen, weg van de drukte in het centrum van Rabat.

Het idee om het Parlement te verhuizen, werd aangehaald tijdens een gesloten vergadering van het bureau van het Huis van Afgevaardigden. Het doel is om het werk binnen de Kamer te verbeteren en te conformeren aan de nieuwe Grondwet.

Tijdens de vergadering vroegen de Parlementariërs dat elk fractie van het Parlement over een team van gespecialiseerde medewerkers zou beschikken, net zoals de regering, om de prerogatieven die hen zijn toegekend door de Grondwet, beter te benutten.

De parlementariërs hebben ook foto’s aan de kaak gesteld, waarop Kamerleden met hun mond vol cake en chocolade te zien zijn, tijdens de openingszitting van het Parlement op 2 oktober. De foto’s, die een belachelijk beeld overbrengen van de volksvertegenwoordigers in Marokko, kregen veel kritiek op de Marokkaanse web.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team