Zoeken

Vechtpartij in parlement Marokko

21 juni 2012 - 20:36 - Marokko

©

USFP-Kamerleden Said Chbaâtou en Driss Chtibi zijn op dinsdag tot een handgemeen gekomen in het parlement te Rabat. De twee volksvertegenwoordigers waren het niet eens over de invoering van een nieuwe wetstekst.

Tijdens de sessie had Said Chbaâtou, MP van Midelt, voorzitter van de regio Meknes-Tafilalet en voormalig minister van Visserij, voorgesteld de tekst, dat betrekking heeft tot professionelen van de industrie, handel, diensten en ambacht, zo snel mogelijk in werking te doen treden.

Driss Chtibi, MP van Sefrou, verzette zich onmiddellijk tegen het voorstel van zijn collega en drong aan om een uitstel van de wet, om eerst de voorzitter te raadplegen van de USFP-parlementaire groep, Ahmed Zaidi.

Met veel civisme vlogen de twee parlementariërs elkaar in de haren, probeerden elkaar beurt op beurt te slagen en scholden elkaar uit.

Was het niet de tussenkomst van PJD-Kamerleden, dan zouden Chtibii en Chbaâtou zijn doorgegaan om hun mening en de belangen te verdedigen van hun regio’s, Midelt en Sefrou, waar de armoede het hoogst is in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team