Zoeken

Spaanse adopties in Marokko binnenkort terug toegestaan

19 februari 2013 - 21:41 - Marokko

©

Marokko heeft mogelijk een akkoord gevonden met Spanje wat betreft de adoptie van Marokkaanse kinderen. Het land gaat na de adoptie controleren of de voorwaarden van Kafala (Marokkaanse adoptiewet) worden gerespecteerd. Dat vertelde Saadeddine El Othmani, minister van Buitenlandse Zaken, aan Europa Press.

Het doel is ervoor te zorgen dat de door Kafala geadopteerde kinderen, niet tot het christendom worden bekeerd. Ook mogen banden tussen de biologische ouders en het kind niet worden verbroken. Het kind moet daarom zijn geboortenaam behouden.

Sinds kort wordt kafala geweigerd aan buitenlandse aanvragers. Volgens Europa Press wachten 44 adoptieverzoeken van Spaanse gezinnen op een goedkeuring.

De adoptiefamilies hadden onlangs Juan Carlos en Mohammed VI gevraagd hun zaak te steunen. Volgens El Othmani zijn dergelijke handelingen nutteloos. Hij raadt de adoptiegezinnen aan naar de rechtbank te stappen met aanvragen die voldoen aan de eisen van Kafala.

Mustapha Ramid, minister van Justitie, meent dat 30.000 Marokkaanse kinderen katholiek worden in de komende 20 jaar, als Marokko adoptieaanvragen van niet-moslims blijft goedkeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team