Zoeken

Ziyech aan Marokkaanse journalist: "In english please"

1 december 2022 - 16:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Hakim Ziyech drukt zich vaak in het Engels uit omdat hij geen Arabisch spreekt. Dat leidde tot een grappige uitwisseling met een journalist.

Het is een verwijt dat regelmatig wordt gemaakt aan spelers met een dubbele nationaliteit, vooral aan de grote groep spelers met roots in Noord-Afrika: weinigen beheersen namelijk de taal van hun land van herkomst. Dat is ook het geval van de Marokkaanse rechtsback Hakim Ziyech, ook al speelt hij al bijna zeven jaar voor het Marokkaans elftal.

Lees ook: Hakim Ziyech sleutel tot overwinning Marokko op WK

De in Nederland geboren speler drukt zich liever uit in het Engels, ook tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tussen Canada en Marokko op het WK 2022. Een journalist bewierookte Ziyech en de Atlas Leeuwen voor hun overwinning tegen België in een zeer lange tussenkomst. De voormalige spits van Ajax Amsterdam leek geconcentreerd te luisteren naar zijn Arabische speech, maar aan het einde vroeg hij hem doodkalm: "In English please".

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

De video gaat viral op sociale media en werd ook gedeeld door het medium Chouf-Chouf. Op Facebook uitten veel fans hun ongenoegen over het feit dat de huidige Chelsea-speler nog steeds geen Arabisch verstaat. "Een Arabische trots die geen Arabisch verstaat," merkte een gebruiker op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team