Zoeken

Joodse sekte Lev Tahor, actief in Marokko, onder streng toezicht

5 oktober 2022 - 11:00 - Wereld

©

Twee prominente leden van de joodse sekte Lev Tahor die in Mexico werden gearresteerd op verdenking van mensenhandel en seksuele misdrijven, zijn wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

De twee mannen waren op 23 september gearresteerd nadat ongeveer 20 sekteleden waren gevlucht. Vorige week werden zij bij een inval in hun basis in de Mexicaanse jungle gearresteerd en vastgehouden in een overheidsinstelling in Huixtla in het westen van het land. Ze werden eind vorige week vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, meldt EFE.

Lees ook: Nederland pakt rabbijn die naar Marokko vluchtte na verkrachtingen in Israël

De beslissing om de twee mannen vrij te laten "zet vraagtekens bij het indrukwekkende en onberispelijke juridische werk dat het openbaar ministerie en de politie voor en tijdens de inval hebben verricht", aldus een bron die bij de operatie betrokken was. Zij werden "voor 100% vrijgesproken", zegt hun advocaat Yaret Jiménez, die benadrukt dat de Mexicaanse autoriteiten valse beschuldigingen tegen zijn cliënten hadden geuit om de inval te kunnen doen. Het doel was om een driejarige jongen, de zoon van een voormalig sektelid, te bevrijden.

Lees ook: Sekte ontmanteld in Marokko

Lev Tahor (Hebreeuws: zuiver hart) werd in 1988 in Israël opgericht en zou ongeveer 350 leden hebben. De sekte is door een Israëlische rechtbank als "gevaarlijk" aangemerkt en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de plaatselijke autoriteiten. Daardoor zijn zij de afgelopen jaren naar verschillende landen uitgeweken, waaronder Marokko, de Verenigde Staten, Noord-Macedonië, Mexico en Guatemala.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team