Zoeken

Soraya blijft achter met peuters nadat man naar Marokko wordt uitgezet

29 december 2023 - 12:00 - Wereld

©

Soraya Marín, een 20-jarige vrouw uit Málaga en voormalig slachtoffer van huiselijk geweld, staat sinds maart alleen voor de opvoeding van haar twee dochters. Haar Marokkaanse partner, Mounir Bentaher, ook 20 jaar oud, is naar Marokko uitgezet.

De tweede dochter van Soraya werd geboren in Cádiz nadat ze tijdens een bezoek aan Mounir in Tanger weeën kreeg. Eind juni, toen ze zeven maanden zwanger was, deelde ze haar verhaal met La Opinión.

Lees ook: Vlucht Ryanair naar Agadir omgeleid na incident aan boord

Soraya en Mounir trouwden in september in Marokko maar wonen al bijna een jaar niet meer samen. Mounir werd in januari van dit jaar namelijk aangehouden en in maart Spanje uitgezet omdat zijn verblijfsvergunning was verlopen. Ondanks dat Mounir sinds zijn achtste in Spanje woonde en op het moment van zijn aanhouding werkte, werd geoordeeld dat hij geen sterke banden met het land had.

Soraya, die zonder familiehulp haar twee dochters van 15 en 3 maanden oud opvoedt, verkeert in financiële nood. Ze werkte kort als keukenhulp in een hotel, maar haar inkomen is nauwelijks genoeg om de huur en de nutsvoorzieningen te betalen. Ze krijgt voedselhulp van de lokale buurtvereniging, waarvan de voorzitter de uitzetting van Mounir als onbegrijpelijk beschouwt, vooral omdat het de rechten van de kinderen op een vader schendt.

Lees ook: Alae Eddine, voorbeeld van integratie, met uitzetting bedreigd

Melania Luque, advocaat van Mounir, heeft twee beroepen ingediend tegen zowel de voorlopige uitzettingsmaatregel als de uitzetting zelf. Ze betoogt dat Mounir nooit uitgezet had mogen worden vanwege zijn sterke banden met Spanje, waaronder twee dochters, een huurwoning en een baan. Ze suggereert dat zijn verleden met jeugdrechtspraak ten onrechte wordt gebruikt om zijn toekomst te beïnvloeden. De uiteindelijke beslissing ligt bij het Hooggerechtshof van Andalusië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team