Zoeken

Marokkanen betalen tot 3500 euro voor Spaanse verblijfsvergunning

26 september 2020 - 12:20 - Wereld

©

In Manacor, op de Balearen, zijn een 40-tal personen aangehouden waarvan 39 de Marokkaanse nationaliteit hebben. Ze worden ervan beschuldigd documenten te hebben vervalst om een legaal verblijf in Spanje te verkrijgen.

Een 50-jarige Spanjaard stond aan het hoofd van dit klein netwerk dat handelt in documenten. Na de betaling van een bedrag tussen de 500 en 3500 euro per persoon, konden zij gebruik maken van zijn persoonlijk adres om zich in te schrijven bij de gemeente. Deze registratie gaf hen vervolgens de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor permanent verblijf in Spanje.

Er werd een onderzoek opgestart toen immigratiediensten en politie onregelmatigheden vonden in enkele documenten die door de aanvragers waren ingediend. Vervolgens werd opgemerkt dat slechts één enkele persoon de aanvraag had ingediend voor de inschrijving van 39 Marokkanen in het bevolkingsregister. Hij maakte frauduleuze huurcontracten op die daarna bij de administratie werden ingediend.

Op deze manier kregen tientallen Marokkanen het maandenlang voor elkaar om een dossier voor gezinshereniging in te dienen, waarna ze vrouw en kinderen konden laten overkomen.

Alle beklaagden zijn gearresteerd door de politie en zullen binnenkort voor de rechter verschijnen. Ze riskeren niet alleen een gevangenisstraf, maar hun identiteitsdocumenten kunnen ook worden geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team