Zoeken

Jonge Amerikaanse: "Marokko veranderde mijn kijk op de wereld"

19 december 2019 - 13:30 - Wereld

©

Ilana Zeldin, dochter van joods-Russische migranten die in de Verenigde Staten opgroeide, reisde naar Marokko nadat haar "Interactive Qualifying Project" door het Projectencentrum van Marokko in 2018 werd geselecteerd.

De jonge vrouw stelt verrast te zijn geweest door haar eerste ervaring met een Arabische samenleving en cultuur. "Ik had nog nooit een Arabische cultuur van dichtbij ervaren en dacht dat het een goede gelegenheid zou zijn om uit mijn comfortzone te stappen." vertelde Ilana Zeldin.

De specialist in managementinformatiesystemen is van mening dat de verschillen tussen Marokko en de Verenigde Staten opvallend zijn, maar de gelijkenissen nog veel verbazender zijn. Dat bericht het Worcester Polytechnic Institute.

Ilana sprak onder meer over de traditie om vrijdag samen te komen met de familie en couscous te eten. De familie Zeldin viert namelijk sjabbat en eet elke weekeinde samen.

"Er zijn culturele gelijkenissen waarvan ik niet eens wist dat die bestonden. Het heeft me geleerd dat je nooit bang moet zijn om contact te zoeken met mensen die anders zijn dan jij. Sindsdien ben ik minder bang om iets nieuws te proberen. Het heeft echt mijn kijk op de wereld veranderd.", aldus Ilana.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team