Zoeken

Joe Biden probeert moslimkiezers voor zich te winnen

16 oktober 2020 - 17:50 - Wereld

©

Een regering die de diversiteit van Amerika weerspiegelt "met Amerikaanse moslims op alle niveaus" is de belofte van de democratische presidentskandidaat Joe Biden. Dit heeft de politicus woensdag gezegd in een videoboodschap aan de burgerrechtenorganisatie Muslim Advocates.

Biden beloofde in zijn boodschap van eenheid tegen haat en onverdraagzaamheid, een regering te creëren waarin Amerikaanse moslims op alle niveaus kunnen participeren. Ook bevestigde hij zijn belofte om het inreisverbod voor burgers van voornamelijk islamitische landen, dat is ingesteld door president Donald Trump, terug te draaien.

Het invoeren van wetgeving om haatmisdrijven tegen moslims in de Verenigde Staten aan te pakken, is nog een voornemen waarmee Biden tracht om de stemmen van Amerikaanse moslims te winnen. "Tegenwoordig is het vertrouwen aan het afnemen; hoop lijkt ongrijpbaar. In plaats van te worden genezen, worden we verscheurd. We hebben een toekomst die te rooskleurig is om die te laten verwoesten door woede en verdeeldheid.", verklaarde Biden.

De presidentskandidaat vindt ook dat de strijd tegen Covid-19 moet worden aangegrepen om veranderingen door te voeren betreffende "dodelijke ongelijkheden in gezondheidszorg, onderwijs en het creëren van persoonlijke kansen". Hoewel moslims slechts een minderheid vertegenwoordigen in het Amerikaanse electoraat, hebben ze een cruciale rol gespeeld in de overwinning van Trump in 2016, meldt Alnas.

Biden spoorde de kijkers aan om vooral te gaan stemmen en om mensen in hun omgeving ervan te overtuigen om dat ook te doen. Zijn voormalige tegenstander, senator Bernie Sanders, organiseerde onlangs een soortgelijk virtueel evenement. Ook Rashida Tlaib, actief als politica voor de Democratische Partij in de staat Michigan, probeert zoveel mogelijk Amerikanen naar de stembus te krijgen in de hoop dat president Trump zal worden verslagen tijdens de verkiezingen op 3 november. De vroege stemming is al aan de gang en Joe Biden heeft op dit moment een voorsprong in de peilingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team