Zoeken

Jamila Hadri opent eigen school in Mechelen

17 januari 2021 - 12:00 - Wereld

©

Mechelen krijgt op 1 september 2021 een onderwijsinstelling erbij. De stad stelt het Douanegebouw ter beschikking van de nieuwe middelbare school van Jamila Hadri en collega Ellen Huyge, die hiermee hun droom waarmaken.

De eerste graad van het secundair onderwijs in Mechelen wordt volgend schooljaar uitgebreid met de onafhankelijke ZALMschool. ZALM staat voor ’Zichtbaar Anders Leren Motiveert’ en is een gloednieuw schoolproject dat de diversiteit van de samenleving op alle verschillende schoolniveaus weerspiegeld wil zien: onder de leerlingen, binnen het schoolteam en in het bestuur. Daardoor kan de school zich goed inleven in de noden van alle doelgroepen.

De school start met een eerste leerjaar A en B en een tweede leerjaar met enkele basisopties. "De komende jaren breiden we uit tot een middelbare school met zes leerjaren," zegt het directie-duo Jamila Hadri en Ellen Huyge in Het Laatste Nieuws.

"Ons onderwijs is wetenschappelijk onderbouwd, inclusief, gedifferentieerd en kwalitatief hoogstaand. Onze leerlingen zullen naast actieve kennisconstructie hun kennis ook toepassen in levensechte projecten en al op jonge leeftijd kennismaken met echt ondernemerschap. Zo onthouden ze de leerstof beter, zien ze het nut ervan in en leren ze wat ondernemen is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team