Zoeken

Ivoorkust vestigt consulaat in Marokkaanse Sahara

4 juli 2019 - 19:00 - Marokko

©

Primeur in Marokko. Ivoorkust heeft als allereerste land besloten om een diplomatieke vestiging te openen in de Marokkaanse Sahara. Het nieuwe consulaat van Ivoorkust is in Laayoune gevestigd.

De ambassadeur van Ivoorkust in Marokko, Idrissa Traoré, uitte zich over dit gebaar van trouwheid: "Ivoorkust steunde, steunt en zal Marokko blijven steunen. Dat betuigen we door de territoriale integriteit van Marokko te respecteren".

Mohamed El Imam Maelainin, een jonge Sahrawi-ondernemer, zorgde voor de komst van het consulaat. Zelf is hij een invloedrijke zakenman, met onder andere supermarktketens en vastgoedprojecten op zijn naam. Hij is ook sociaal heel actief en organiseert regelmatig inzamelingsacties voor weeskinderen en minderbedeelden.

Als vertegenwoordiger van het diplomatisch project en deel uitmakend van een invloedrijke familielijn, stelt de jongeman dat "er geen enkele reden is dat de zuiderse gebieden niet over dezelfde mogelijkheden beschikken als grote steden. Daarbovenop zijn deze gebieden van groot belang voor de plannen van Koning Mohammed VI".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team