Zoeken

Wereld-Marokkanen: mag je je auto lenen in Marokko

22 juni 2019 - 13:50 - Marokkanen in het buitenland

©

In de nieuwe gids van de Marokkaanse douane voor wereld-Marokkanen die deze zomer hun land van herkomst bezoeken, wordt onder meer gesproken over het lenen van een auto dat onder de regeling van tijdelijke invoer valt.

Deze regeling geeft toestemming aan een voertuig met een buitenlands kentekennummer om zes maanden legaal in Marokko te blijven en is vooral bestemd voor Marokkanen die in Europa wonen en met de auto naar het koninkrijk reizen.

Eigenaars van voertuigen die de periode van 6 maanden overschrijden, riskeren een boete gaande van 1000 tot 10.000 dirham.

Een voertuig lenen dat tijdelijk in Marokko werd ingevoerd mag onder enkele voorwaarden. Zo mogen enkel de ouders, kinderen of partner van de eigenaar met het voertuig rijden, maar enkel als ze zelf ook in het buitenland wonen. Om aan deze bloedverwanten een voertuig te lenen is geen toestemming nodig.

Om zijn voertuig aan in Marokko wonende familieleden, vrienden of kennissen te lenen moet bij een consulaat van Marokko of een andere buitenlandse autoriteit een volmacht worden verleend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team