Zoeken

Itissalat al-Maghrib verhoogt salarissen met 10%

19 oktober 2022 - 11:00 - Economie

©

De medewerkers van Maroc Telecom zijn er na een reeks onderhandelingen in geslaagd om met terugwerkende kracht van de directie van het bedrijf een loonsverhoging van 10% te krijgen. De twee partijen hebben daartoe een akkoord ondertekend.

Het akkoord werd vrijdag in Rabat ondertekend door de directie en de drie belangrijkste representatieve vakbonden, UNTM, FDT en CDT, meldt Al Oâmk. Het bepaalt dat deze loonsverhoging op 1 juli dit jaar ingaat, mits zij niet minder dan 800 dirham bruto per maand bedraagt.

Lees ook: Minimumloon stijgt in Marokko

In het ondertekende akkoord worden ook de twee categorieën "prestaties" en "uitstekende prestaties" geschrapt. De betrokken medewerkers zullen worden bevorderd tot de categorie "leidinggevend personeel". Dit zal de sociale vrede voor minstens drie jaar bewaren, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Maroc Telecom opent toren van miljard dirham

Bovendien wordt nagedacht over andere vakbondseisen om de werknemers van Itissalat al-Maghrib gunstigere voorwaarden te waarborgen. Het gaat onder meer om de invoering van een jaarlijkse telefoon- en netwerkvergoeding in het hele land en de verschaffing van een glasvezelverbinding voor alle medewerkers van het bedrijf.

Bladna.nl