Zoeken

Itissalat Al-Maghrib onder vuur

9 juni 2024 - 20:40 - Economie

©

Marokko maakt zich op voor de organisatie van de Afrika Cup 2025 en het WK 2030. Maar terwijl het land investeert in stadions en infrastructuur, kampt de bevolking met een groot probleem: traag internet. Itissalat Al-Maghrib (Maroc Telecom), de grootste internetprovider van het land, presteert ver onder de maat.

In een recente internationale ranglijst van internetverbindingen bungelt Marokko onderaan, samen met landen die te kampen hebben met oorlog of economische instabiliteit, zoals Somalië, Algerije en Mauritanië. De slechte prestaties van Itissalat Al-Maghrib, geleid door Abdeslam Ahizoune, leiden tot toenemend ongenoegen bij de klanten.

Lees ook: Beslissing Itissalat Al-Maghrib valt slecht in Marokko

Vergeleken met de voorgaande jaren is er een alarmerende daling in het vertrouwen in de provider. In zijn laatste kwartaalrapport meldde Itissalat Al-Maghrib al tienduizenden klanten te zijn kwijtgeraakt, zowel in Marokko als in haar Afrikaanse dochterondernemingen.

Lees ook: Internet en 5G: Marokko wil achterstand inhalen

Klanten klagen over de fors gestegen tarieven voor glasvezeldiensten, zeker in vergelijking met buurlanden zoals Spanje. Daar betaalt men 200 dirham per maand voor een snelheid van 300 MB, terwijl Marokkanen 500 dirham betalen voor 100 MB (die ze in de praktijk zelden halen). Portugal, dat in 2030 samen met Spanje en Marokko het WK organiseert, doet het nog beter: voor 550 dirham krijgen gebruikers daar 500 MB glasvezel, terwijl Itissalat Al-Maghrib voor 1000 dirham slechts 200 MB aanbiedt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team