Zoeken

Italië: ongelukkige Marokkaan vermoordt gelukkige Italiaan

4 april 2019 - 13:20 - Wereld

©

De moordenaar van Stefano Leo, die op 23 februari in Italië werd vermoord, heeft zichzelf bij de politie gemeld. Het gaat om een Marokkaanse man. "Ik heb hem vermoord omdat hij gelukkig was.", verklaarde hij aan de agenten.

Het 34-jarige slachtoffer was afkomstig uit Biella en werkte in Turijn. Hij was net terug van een reis in het buitenland en zag er erg gelukkig uit.

Said Machaouat, 27-jarige Italiaanse Marokkaan is gescheiden en heeft het recht niet om zijn kinderen te zien. Hij merkte het slachtoffer op op straat in Turijn en... vermoordde hem!

De twintiger vluchtte na de moord weg maar gaf zich op 31 maart, ruim een maand na zijn misdaad, uiteindelijk zelf aan bij de politie omdat hij erg veel spijt zou hebben. "Ik koos zomaar een jongeman die wandelde want hij leek me te gelukkig. Ik kon zijn geluk niet verdragen.", zou Machaouat aan de politie hebben verklaard.

Paolo Borgna, procureur van Turijn, bevestigde de informatie tijdens een persconferentie. Het slachtoffer werd met een mes in de nek gestoken.

Bladna.nl