Zoeken

Gekaapte bus in Milaan: Marokkaans kind als held beschouwd

25 maart 2019 - 13:00 - Wereld

©

Adam, een 13-jarige Marokkaan, zat in de bus die vorige week in het Italiaanse Milaan werd gekaapt en in brand gestoken.

De jongen belde tijdens de gijzeling zijn ouders op met de telefoon van een klasgenootje die hem had laten vallen. Toen zijn moeder antwoordde zei hij "Mama, we zijn in de bus, ze willen ons vermoorden en brengen ons naar een onbekende plek, ze willen ons allemaal vermoorden. Mama help me!".

Volgens de Spaanse krant El Mundo vertelde de jongen dit alles in het Arabisch om te laten geloven dat hij aan het bidden was.

Een andere jongen, de Egyptische Ramy, belde als eerste de politie met zijn mobiele telefoon. Hij liet de telefoon echter vallen waarop een ander klasgenootje het aan Adam gaf.

De politie zette de achtervolging in en wist de bus te doen stoppen en de kinderen via de achterkant van het voertuig te helpen ontsnappen. De dader is de chauffeur van de bus, Ousseynou Sy, een Italiaan van Senegalese afkomst die het voertuig in brand stak om te protesteren tegen het vluchtelingendrama op de Middellandse Zee.

Zowel Adam als Ramy werden in Italië geboren maar hebben de Italiaanse nationaliteit niet. Pas als ze meerderjarig zijn zullen ze een aanvraag kunnen indienen. Minister Matteo Salvini heeft beloofd om zelf voor hun naturalisatie te zorgen en zelfs de kosten ervan te betalen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team