Zoeken

Italië: nachtclub weigert toegang aan Marokkanen

2 maart 2019 - 13:40 - Wereld

©

Een nachtclub in het Italiaanse Lugo heeft besloten om de toegang systematisch aan Marokkanen te weigeren.

Hssine, een 20-jarige Italiaan van Marokkaanse afkomst, kreeg van de uitsmijter van de club Baccarà te horen dat "enkel Italianen" binnen mochten. "Aan de deur stond een grote man die mijn identiteitskaart controleerde. Hij zei toen: ’Je komt niet binnen. We willen geen Marokkanen, Tunesiërs of Oekraïners. Enkel Italianen vanavond.’"

Hssine vertelde toen dat hij door collega’s in de club was uitgenodigd en vroeg om uitleg aan de man, maar volgens Bologna Republica antwoordde de uitsmijter gewoon: "Hier kom je niet binnen!".

Mattia Malpassi, een verantwoordelijke van de club, reageerde op de zaak via Facebook: "We herinneren eraan dat de selectie aan de ingang bedoeld is om de veiligheid van onze klanten te garanderen. Opgewonden gasten, mensen die dronken aankomen, die ruzies uitlokken of vernielingen aanrichten worden buiten gelaten. Gisteren was een avond bestemd voor jonge klanten. Tijdens dergelijke avonden zijn we nog strenger aan de ingang. Onze zorg is de goede sfeer te behouden en dat gebeurt door alle vormen van ’gevaar’ aan de deuren te stoppen."

Volgens Hssine is dat echter fout: "Er was geen enkele reden om buitenlanders niet binnen te laten. Ik was nog nooit naar deze club geweest, ik was niet dronken en heb nooit iemand lastig gevallen. En ik ben Italiaan, 20 jaar geleden in Bentivoglio geboren, van Marokkaanse ouders die heel hun leven in Bologna hebben gewoond en gewerkt.".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team