Zoeken

Frankrijk: man doet aangifte nadat restaurant vrouw weigert door hoofddoek

29 april 2019 - 13:20 - Wereld

©

Mohsen Zemni was op vakantie in het Franse Etretat toen hij met zijn vrouw aan een terras van een restaurant wilde gaan zitten. Maar het personeel weigerde hen de toegang omdat de vrouw een hoofddoek draagt.

Volgens Zemni kan hij een dergelijke racistische belediging niet accepteren. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Dat bericht France bleu Normandie.

Het restaurant is erg populair in de kleine stad in Normandie. Toen het gezin met twee kinderen aan een tafel op het terras wilde gaan zitten, vroeg een ober hen of ze iets wilden drinken. "Hij keek mijn vrouw streng aan en vroeg of we iets wilden drinken. Toen ik zei dat we wilden eten, antwoordde hij dat dat niet kon en dat we in een zaal achterin het restaurant moesten gaan zitten."

Mohsin stelt verrast te zijn geweest omdat andere mensen op het terras aan het eten waren. "Ik vroeg aan de ober of hij dat zei vanwege onze huidskleur of het hoofddoek van mijn vrouw. Hij herhaalde: ’Het is zo en niet anders, vanachter in het restaurant of jullie kunnen elders gaan eten.’"

Mohsin heeft aangifte gedaan en ook een brief geschreven naar de burgemeester van de stad. "Voor de eer van mijn vrouw die ik zag huilen. En ook omdat zoiets nooit meer mag gebeuren. Er zijn wetten, voorbeeldstraffen zijn nodig. We zijn burgers zoals alle anderen en hebben ook rechten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team