Zoeken

Italië: Marokkaanse peuter zwaar mishandeld door racist

10 september 2019 - 11:19 - Wereld

©

Een Marokkaanse peuter van 3 jaar is afgelopen dinsdag het slachtoffer geworden van een racistische aanval in Italië.

Het kind was met zijn broer van 8 jaar en zijn zus van 10 jaar een ijsje gaan kopen. Onderweg wilde hij met een baby in een kinderwagen spelen, maar de 22-jarige vader zag dat niet zitten.

De man gaf een harde schop in de buik van de peuter die twee meter verder op de grond belandde. Meerdere getuigen grepen in om het kind te helpen en de man tegen te houden.

Het incident vond plaats in het centrum van Cosenza. Een getuige vertelde: "Ik zag het kind omhoog vliegen en twee meter verder op de grond belanden. Het was ongelooflijk. Het eerste wat ik deed was hem helpen. Ik had nooit gedacht dat iemand een kind van 3 jaar zou kunnen aanvallen vanwege de kleur van zijn huid. We zijn echt ons ziel verloren."

De burgemeester van Cosenza noemde het incident een "afschuwelijke aanval" en verklaarde dat hij "woedend was. "Een dergelijke daad kan niet worden gerechtvaardigd en moet worden gestraft. We kunnen geen onbewuste en bloederige haat tolereren, vooral tegen minderjarigen.", aldus de bewindsman.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team