Zoeken

Italië: 24 jaar cel voor gijzelen Marokkaans kind en klasgenoten

18 juli 2020 - 16:30 - Wereld

©

Een Italiaanse buschauffeur van Senegalese afkomst die in maart vorig jaar een schoolbus had gekaapt in Italië, is tot 24 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Ousseynou Sy stelt de bus met kinderen, waaronder de Marokkaanse Adam, te hebben gekaapt om te protesteren tegen de situatie van migranten in het Zuid-Europees land.

De chauffeur stak de bus in brand. Dankzij Adam (14) en zijn Egyptische klasgenootje Ramy (13), kon echter het ergste worden voorkomen. Adam belde tijdens de gijzeling zijn ouders op met de telefoon van Ramy die hem had laten vallen. Toen zijn moeder antwoordde zei hij "Mama, we zijn in de bus, ze willen ons vermoorden en brengen ons naar een onbekende plek, ze willen ons allemaal vermoorden. Mama help me!". De jongen vertelde dat in het Arabisch om te laten geloven dat hij aan het bidden was.

Ousseynou Sy vertelde na zijn arrestatie dat hij stemmen van kinderen die tijdens de oversteek naar Europa op zee waren omgekomen hoorde. "Ik hoorde stemmen van kinderen op zee die me vertelden dat ik iets schitterends moest doen voor hen, zonder de kinderen pijn te doen.", verklaarde hij toen. Hij wilde naar eigen zeggen met de bus naar de landingsbaan van de luchthaven rijden om vervolgens op een vlucht naar Noord-Afrika te stappen. Hij hoopte dat de aanwezigheid van de kinderen in de bus zijn vertrek zou vergemakkelijken.

Adam El Hamami en Ramy Shehata hebben als dank de Italiaanse nationaliteit gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team