Zoeken

Jonge Marokkaanse held krijgt mooie beloning in Italië

3 augustus 2019 - 14:30 - Wereld

©

Adam El Hamami, een jonge Marokkaan in Italië, heeft de Italiaanse nationaliteit gekregen na een heldendaad te hebben verricht.

Samen met zijn Egyptische vriend Ramy Shehata, die eveneens de nationaliteit heeft gekregen, wisten ze een einde te maken aan de kaping van een schoolbus in de buurt van Milaan in maart dit jaar.

Adam belde tijdens de gijzeling zijn ouders op met de telefoon van Ramy die hem had laten vallen. Toen zijn moeder antwoordde zei hij "Mama, we zijn in de bus, ze willen ons vermoorden en brengen ons naar een onbekende plek, ze willen ons allemaal vermoorden. Mama help me!". De jongen vertelde dat in het Arabisch om te laten geloven dat hij aan het bidden was.

Italië erkent de verdiensten van de twee jonge helden. "Burgers naar ons hart, zelfs vóór Italië, een land waarvan jullie moeten blijven houden.", verklaarde de burgemeester van Crema, Stefania Bonaldi, voor de twee jongens tijdens een ceremonie eerder deze week.

De heldendaad van de twee jongens hebben een "hoge ethische en maatschappelijke waarde". Als dank hebben beide jongens de Italiaanse nationaliteit gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team