Zoeken

Ambassade van Marokko in Italië van vergiftiging topmodel Imane Fadil beschuldigd

20 maart 2019 - 17:00 - Wereld

©

De ambassade van Marokko in Italië wordt ervan beschuldigd het Marokkaans-Italiaans topmodel en voormalige escortgirl Imane Fadil te hebben vergiftigd.

Dat is althans wat het voormalig Italiaans Kamerlid van Marokkaanse afkomst, Souad Sbai, beweert. Volgens HuffPost verklaarde de politica dat, "zoals veel andere knappe vrouwen", Imane Fadil veel contacten had "met de ambassade van Marokko, en het is daar, onder de hoge diplomaten, dat moet worden gezocht".

De ambassade van Marokko heeft onmiddellijk op de beschuldigingen gereageerd en ontkent enige betrokkenheid bij het overlijden van de jonge vrouw. Een klacht zal tegen het voormalig Kamerlid worden ingediend.

In de verklaring leest men dat de beschuldigingen van Souad Sbai leugens zijn en dat zij "de feiten manipuleert en de plaats van de Italiaanse justitie inneemt, terwijl het onderzoek op het lichaam van het slachtoffer nog niet eens werd verricht". Een klacht zal als gevolg worden ingediend voor "laster en verspreiding van valse informatie om het imago van het land te schaden".

Imane Fadil was in het verleden aanwezig op de Bunga bunga feestjes van de voormalige Italiaanse premier en miljardair Silvio Berlusconi. De jonge vrouw van Marokkaanse afkomst wilde een boek publiceren waarin ze onder andere over deze feestjes wilde vertellen. Dat maakte ze zelf in april vorig jaar bekend. Ze was in februari in het ziekenhuis opgenomen met ernstige maagklachten en overleed begin maart. Ze werd vermoedelijk vergiftigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team