Zoeken

Italië: advocate Asmae Belfakir uit rechtbank gezet vanwege hoofddoek

19 januari 2018 - 22:58 - Marokkanen in het buitenland

©

Asmae Belfakir, Italiaanse advocate van Marokkaanse afkomst, is uit de rechtbank van Bologna gezet vanwege haar hoofddoek. Volgens de rechter had ze het recht niet om de rechtszaal met haar hoofddoek te betreden.

De 25-jarige advocate kreeg afgelopen woensdag van de rechter te horen dat ze haar hoofddoek moest afnemen of de zaal moest verlaten. Belkafir, die de moslimgemeenschap in Bologna vertegenwoordigt, weigerde en verliet de rechtszaal.

Volgens Italiaanse media werd een nota aan de ingang van de rechtszaal opgehangen waarop staat dat "degene die een hoorzitting wil bijwonen geen wapens of stokken bij zich mag hebben, een onbedekt hoofd moeten hebben en moet zwijgen".

Yassine Lafram, voorzitter van de moslimvereniging van Bologna, heeft het besluit van de rechter veroordeeld. Volgens hem bestaat er geen enkele wet die de hoofddoek in een rechtszaal verbiedt.

De vereniging van jongen Italiaanse advocaten heeft eveneens het besluit aan de kaak gesteld. Deze wordt als "onaanvaardbaar" en "in strijd met de grondwet" beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team