Zoeken

Issame Charaï slachtoffer van zijn succes?

7 maart 2024 - 08:00 - Sport

©

Het ontslag van Issame Charaï als bondscoach van de Marokkaanse U23-ploeg heeft tot verbazing en discussie geleid. Charaï had immers net een belangrijke prestatie neergezet door met zijn team de Afrika Cup U23 te winnen.

De Marokkaanse voetbalbond FRMF rechtvaardigde het ontslag van Charaï met de noodzaak aan "coördinatie en uitwisseling tussen de technische staf van de nationale teams". Charaï werd vervangen door Tarik Sektioui.

Lees ook: U23 elftal Marokko: dit is het salaris van Tarik Sektioui

De timing van de beslissing, enkele maanden voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, roept vragen op. Sommige experts, zoals coach Nourdinne Chergui, menen dat het beter was geweest om Charaï na de Afrika Cup U23 te bedanken, zodat Sektioui meer tijd had om zijn eigen plan te implementeren.

Lees ook: Walid Regragui achter ontslag Issame Charaï?

Chergui benadrukt ook dat Charaï al zijn doelstellingen had behaald en de legitimiteit had om zijn avontuur met de U23 voort te zetten. De vraag is nu of Sektioui in staat zal zijn om de successen van Charaï te evenaren en de Atlaswelpen tijdens de Olympische Spelen te leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team