Zoeken

Israëlische judoteam vernederd in Marokko?

28 mei 2015 - 15:39 - Sport

©

Het Israëlisch judoteam was afgelopen weekend in Rabat voor een internationaal tornooi. De teamleden houden echter geen goede herinnering aan hun verblijf in Marokko.

Het liep meteen slecht voor de sporters. Bij hun aankomst op dinsdag werden ze op de luchthaven van Casablanca gearresteerd en urenlang verhoord "zonder eten of drinken of zelfs stoelen om op te zitten, want er was een probleem met de visum", schrijft de Jerusalem Post. De sporters en de staf mochten na tussenkomst van de Internationale Judo Federatie het land binnen.

"Als Israëliër schaam ik me ervoor ruim acht uur op het vliegveld te hebben moeten wachten en boegeroep naar mijn teamgenoten toe te hebben gehoord. En dit alles omdat we Israëliërs zijn", verklaarde atleet Yarden Gerbi na zijn terugkeer in Israël.

De krant uit ook kritiek op de afwezigheid van de Israëlische vlag naast die van andere concurrerende landen. De Marokkaanse organisatoren zouden de vlag hebben "vergeten" in het sportcomplex waar het tornooi plaatsvond en op de website van het evenement.

Ook tijdens de gevechten werden de Israëlische judoka’s door het publiek gefloten en zelfs met de dood bedreigd. Dat is althans wat de Israëlische sporters zeggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team