Zoeken

Olympique Marseille wil Marokkaans juweeltje vastleggen

11 december 2023 - 13:00 - Sport

©

De talentvolle jonge Marokkaanse speler Bilal Nadir staat op het punt om een snelle carrièreontwikkeling door te maken. Olympique Marseille is van plan om hem voor een lange periode vast te leggen.

Olympique Marseille wil het contract van Bilal Nadir, dat in juni 2024 afloopt, verlengen. Het doel is om te voorkomen dat andere clubs het jonge talent wegkapen. Volgens Foot Mercato zijn de besprekingen over een contractverlenging reeds gestart.

Lees ook: Hakim Ziyech reageert en drijft de spot met Fati Jamali

Met het oog op de Afrika Cup 2024, die van januari tot februari in Ivoorkust plaatsvindt, zal de 20-jarige speler van grote waarde zijn voor de club uit Marseille. Sommige grote spelers van de Franse club, zoals Ounahi en Harit met Marokko en Pape Gueye, Iliman Ndiaye of Ismaila Sarr met Senegal, zullen deelnemen aan het Afrikaans voetbalkampioenschap. Nadir zal daarentegen niet worden opgeroepen door de bondscoach van de Atlas Leeuwen, Walid Regragui.

Lees ook: Sofyan Amrabat "slechtste speler" van Manchester United

Dit seizoen heeft Nadir 23 minuten in 6 wedstrijden gespeeld, waarin hij heeft laten zien dat hij het vertrouwen van coach Gennaro Gattuso waard is. Zijn speeltechniek maakt indruk. Zijn prestaties hebben ook de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) overtuigd. De in Nice geboren speler ontving zijn eerste oproep voor het Marokkaanse U23-team, de winnaar van de laatste Afrika Cup en gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Hij scoorde met Marokko een spectaculair doelpunt tegen de Verenigde Staten (1-0).

Bladna.nl