Zoeken

FC Barcelona koopt Chadi Riad terug uit angst hem te verliezen

26 december 2023 - 14:13 - Sport

©

FC Barcelona heeft met oog op de toekomst besloten om de terugkoopclausule voor verdediger Chadi Riad te activeren.

De jonge Marokkaanse speler, momenteel uitgeleend aan Betis waar hij opzien baart, wordt gezien als een strategische investering om de verdediging van het Catalaanse team te versterken. Sport.es omschrijft hem als een van de meest stralende talenten van zijn generatie.

Lees ook: Marokkaanse speler Chadi Riad stopt Real Madrid

Afgelopen zomer moest Chadi Riad Barcelona verlaten wegens een gebrek aan speeltijd na de komst van nieuwe verdedigers. Zijn periode bij Betis, onder leiding van Ramon Planes, bleek echter een openbaring. De jonge verdediger benutte elke kans en is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare kracht, waardoor hij de aandacht trok van verschillende topclubs in Europa.

Financieel gezien lijkt de deal bijzonder voordelig voor Barcelona. Met een terugkoopprijs van 7 miljoen euro, nadat Betis 3,5 miljoen had betaald voor de koopoptie, staat de club op het punt een speler terug te winnen wiens waarde ver boven deze investering uitstijgt.

Lees ook: Nederlandse club toont interesse in Chadi Riad

Gezien zijn prestaties in de Liga en de Copa del Rey heeft Chadi Riad een veelzijdigheid en rijpheid getoond die zijn jonge leeftijd overstijgt. Zijn geplande terugkeer zal ongetwijfeld leiden tot het vertrek van één of twee verdedigers uit het eerste team om binnen het salarisplafond te blijven dat door de FIFA is ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team