Zoeken

Islambanken willen niet meer naar Marokko

24 januari 2013 - 10:51 - Economie

©

Islambanken die werkten aan hun komst naar Marokko, hebben het project laten varen. Volgens hen willen invloedrijke lobby’s hun komst voorkomen, zodat conventionele banken de macht op de kredietmarkt in Marokko behouden.

Volgens bronnen van Al Massae, hebben minstens twee islambank hun aanvraag ingetrokken bij de Bank van Marokko, om zich in het land te vestigen.

Dit komt doordat de regering geen islambanken wil, die werken volgens de internationale normen. Bepaalde voorwaarden opgelegd door de wet op Islamitisch bankieren, zijn dan ook voor sommige islambanken onmogelijk na te komen.

Volgens islambankverantwoordelijken "mist Marokko een historische kans om vluchtende kapitaal aan te trekken van de landen van de Arabische lente, voornamelijk Tunesië en Egypte".

Islamitische banken hebben ​​van de economische wereldcrisis zonder al te veel moeite doorstaan. Het systeem blijkt het enige alternatief te zijn om de wereldeconomie terug op gang te krijgen. In Marokko zijn buitenlandse islambanken bereid 20 miljard dirham te investeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team