Zoeken

Iran verwerpt "ongegronde" beschuldigingen van Marokko

6 oktober 2022 - 20:00 - Wereld

©

Marokko beschuldigt Iran van inmenging in de interne aangelegenheden van Jemen en stelt dat het land een obstakel vormt voor vrede in de regio, maar Iran verwerpt deze beschuldigingen en noemt ze "ongegrond".

"In plaats van de ongegronde beschuldigingen tegen de Islamitische Republiek Iran te herhalen, zou Marokko eerder moeten reageren op de onzekerheden die de regio bedreigen sinds de normalisatie van zijn betrekkingen met Israël", zei Naser Kanani, woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij reageert hiermee op de verklaringen van de Marokkaanse minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, die maandag Iran beschuldigde van de bewapening van het Polisario.

Lees ook: Minister Nasser Bourita haalt uit naar Iran

Volgens Kanani zou Marokko zich moeten richten op oplossingen voor de problemen en het leed van het onderdrukte Jemenitische volk, in plaats van te gehoorzamen aan het Israëlische regime dat zijn belangen in de regio wil opleggen. Ook riep hij Marokko op zich in te zetten voor de onafhankelijkheid van het Sahrawi-volk, overeenkomstig het internationaal recht.

Lees ook: Sahara: Iran werpt zich op als verdediger van Polisario

De Iraanse autoriteiten herinneren eraan dat ze herhaaldelijk hun krachtige steun hebben uitgesproken voor een staakt-het-vuren in Jemen en de Verenigde Naties hebben opgeroepen doeltreffende maatregelen te nemen om een einde te maken aan "de agressie en het onmenselijke embargo van Riyad", tegen het armste land van de Arabische wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team