Zoeken

Casablanca Finance City blijft leider in Afrika

6 oktober 2021 - 16:30 - Economie

©

Het financiële centrum van Casablanca, Casablanca Finance City, blijft wereldwijd op de 53e plaats in de meest recente Global Financial Centers Index (GFCI).

Nog geen vijf jaar na zijn oprichting is Casablanca Finance City erin geslaagd een plaats te veroveren in het Afrikaanse en wereldwijde financiële landschap, meldt Le360.

Lees ook: Casablanca, meest concurrerende stad van Afrika

Casablanca blijft volgens de ranking het meest aantrekkelijke financiële centrum in Afrika, vóór Cap Town (62ᵉ), Johannesburg (64ᵉ), Mauritius (73ᵉ), Kigali (94ᵉ) en Nairobi (98ᵉ).

In de MENA-regio staat Casablanca Finance City op de 4ᵉ plaats, achter Dubai (18ᵉ wereldwijd), Abu Dhabi (36ᵉ) en Tel Aviv (49ᵉ), en vóór Doha (68ᵉ), Bahrein (71ᵉ) en Riyad (101ᵉ).

Lees ook: CFC toren in Casablanca bij beste torens ter wereld

De Global Financial Centers Index is een ranking van financiële centra in de wereld, opgesteld volgens één hoofdcriterium: hun concurrentievermogen. Daarvoor worden onder meer gegevens gebruikt van de Wereldbank, het World Economic Forum, de Verenigde Naties en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Wereldwijd voert Londen de ranking aan, gevolgd door New York, Singapore en Hong Kong. In de top 10 staan ook Tokio, Zürich, San Francisco en Toronto.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team