Zoeken

Kiest Ilias Sebaoui voor België of Marokko?

19 mei 2022 - 14:30 - Sport

©

De Marokkaans Belgische jeugdspeler Ilias Sebaoui moet nu al een grote beslissing nemen in zijn nog jonge voetbalcarrière. Hij knokte zich dit seizoen in de eerste ploeg, tekende zijn eerste profcontract, werd opgeroepen voor de beloften van Marokko en zit nu ook in de selectie van bondscoach Jacky Mathijssen voor de Belgische U21.

De 20-jarige Ilias Sebaoui is erg gewild, maar op het Kiel hopen ze dat hij nog vele jaren bij Beerschot blijft voetballen. De Jonge Duivels hebben zich gekwalificeerd voor het EK van volgend jaar in Roemenië en Georgië en er staat op zondag 5 juni nog een laatste kwalificatiewedstrijd op het programma tegen Schotland. Maar Sebaoui wordt eind mei ook opnieuw in Marokko verwacht voor een oefenstage met de Marokkaanse beloften. Hij zal dus moeten kiezen tussen België en Marokko, schrijft de Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Abde Ezzalzouli keert Spanje rug toe en kiest Marokko

Sebaoui werd in maart voor het eerst opgeroepen voor de Marokkaanse beloften. Hij had hinder van een kleine spierscheur en kwam dus niet in actie, maar de bedoeling was eerder om de groep en de trainers te leren kennen.

Lees ook: Mohamed Ihattaren denkt nog steeds aan Marokkaans elftal

In een recent gesprek met dezelfde krant zei Sebaoui dat hij de keuze tussen België en Marokko vreest. "Dat zou een hartverscheurende keuze zijn. In Marokko liggen mijn roots, mijn grootvader is er geboren. Maar ik ken het land uiteindelijk alleen maar vanop vakantie. Ik heb nog geen keuze gemaakt. Dat is ook nog niet aan de orde, denk ik. De vergelijking met Tissoudali? Iedereen schrijft zijn eigen verhaal en volgt zijn eigen traject", aldus Sebaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team