Zoeken

Ierse drag queen beleeft angstaanjagende ervaring in Marokko

6 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

De Noord-Ierse dragqueen uit Belfast, Blu Hydrangea (echte naam Joshua Cargill), heeft zich openlijk uitgelaten over haar "angstaanjagende ervaring" in Marokko, waar haar muziekgroep The Frock Destroyers op tournee ging.

De 25-jarige Blu Hydrangea en haar band waren vorig jaar op tournee in Marokko. Het was een ervaring die ze niet snel zal vergeten. Zij zegt geschokt te zijn geweest na een "angstaanjagende" ontmoeting met de veiligheidsdiensten op een luchthaven in het koninkrijk, waar homoseksualiteit verboden is. De in Belfast geboren vrouw had een "enorm" paar siliconenborsten als handbagage ingepakt om tijdens haar optreden te gebruiken.

Lees ook: Toen Casablanca dé stad van de transseksuelen was

"Mijn koffer was te vol. Dus stopte ik ze in mijn handbagage. Het kwam niet in me op dat het door de scanners van de beveiligingsbeambten zou gaan, dus werden ze gemeld", vertelde Blu aan Hydrangea aan MailOnline. "De beveiligingsbeambte opende de tas, drukte op de s**, en sloot ze [...]. Maar om eerlijk te zijn, ik was doodsbang omdat dit een enorme cultuurschok voor mij was in Marokko."

Marokko is een "prachtige land", maar de ervaring die zij had was "als uit een horrorfilm". "Het was gek, we konden niet rondlopen in drag queen of in flamboyante kleren, dus de persoon die ons geboekt had moest ons overal heen brengen", zei ze. "Vooral met Baga [Chipz] en Divina [de Campo], die een mohawk heeft en regenboogkleren draagt, was het niet discreet."

Lees ook: Moeder Bilal Hassani vertelt over racisme en homofobie

In Marokko wordt homoseksualiteit streng bij wet bestraft, met name in artikel 489 van het wetboek van strafrecht, waar homoseksualiteit wordt bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot meerdere jaren en een boete van 120 tot 1200 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team