Zoeken

Britse toeristen overleven aanval van orka’s op zeilboot nabij Tanger

18 mei 2023 - 11:00 - Marokko

©

Een groep Britse toeristen heeft een angstaanjagende ervaring gehad aan de Marokkaanse kust, op slechts enkele kilometers van Tanger. Hun zeilboot werd aangevallen door een groep orka’s.

Terwijl Janet Morris, een 58-jarige bedrijfsconsultant, en Stephen Bidwell, een 58-jarige fotograaf uit Cambridge, op 2 mei een zeilcursus volgden voor de kust van Marokko, op slechts 11,2 km van Tanger, werd hun boot aangevallen door een groep orka’s. De aanval duurde een uur volgens The Sun. "Ik kon het niet geloven toen ik ze zag, het is uiterst zeldzaam. We waren een gemakkelijk doelwit. We waren ongelooflijk kalm, maar van binnen dachten we ’Oh mijn God’. Omdat iedereen rustig was, ging het goed, maar we waren doodsbang. De slechte weersomstandigheden vóór de komst van de orka’s hielpen niet. De boot bewoog veel, het was moeilijk om een oorzaak te onderscheiden van de andere", vertelt Janet.

Lees ook: Boten door orka’s aangevallen nabij kust Tanger (video)

"We bleven allemaal kalm omdat we de orka’s aan het observeren waren. We bleven allemaal kalm, want we wisten dat als een van ons angstig zou worden, het besmettelijk zou zijn. We konden het doen omdat de kapitein zo kalm was. Orka’s houden van de sensatie van het achtervolgen, dus idealiter zouden we stil zijn blijven liggen, maar dat was niet mogelijk vanwege de wind", voegt Stephen toe. Het echtpaar verzamelde waardevolle spullen en paspoorten en bereidde zich voor om het reddingsvlot te gebruiken.

Lees ook: Spanje: fake orka aanval om Marokkaanse hasj te smokkelen

"De kapitein was erg kalm en georganiseerd, wat ervoor zorgde dat iedereen het overleefde", verzekert Janet. Zij en haar partner waren op de tweede dag van een week durende zeilcursus om zeemijlen te verzamelen toen de orka’s hun boot aanvielen. "We volgden de cursus om ervaring op te doen, nu weten we wat we moeten doen als zoiets zich herhaalt", concludeert de Britse.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team