Zoeken

Ruim 1600 huizen op instorten in Marrakech

21 februari 2021 - 18:40 - Marokko

©

In Marrakech blijft het aantal huizen die een instortingsgevaar vertonen, groeien. Op dag van vandaag staan 1600 huizen op instorten in de toeristische stad.

Meerdere verenigingen hebben de autoriteiten over de situatie aangesproken, zonder succes. Dat bericht de Menara afdeling van de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie AMDH.

Al Massae schrijft dat de AMDH tot twee maal toe de situatie schriftelijk bij de gemeenteraad van Marrakech heeft gemeld, met name op 25 september 2018 en 3 november 2019. Er werd toen onder meer gesproken over de ernstige staat van woningen in Sidi Mbarek en Douar Arbi. Na een sit-in in de wijk Menara werd op 5 februari 2020 een ontmoeting georganiseerd tussen leden van het maatschappelijk middenveld en de gemeenteraad. Opmerkelijk is dat de voorzitter van de gemeenteraad niet aanwezig was, aldus de AMDH.

Na de meeting werd een commissie opgericht om vanaf 20 februari 2020 een lijst op te stellen van alle huizen op instorten in Marrakech en borden rond deze woningen te plaatsen om burgers voor het gevaar te waarschuwen. Een jaar later werd echter nog niets gedaan. De AMDH vraag uitleg hierover aan de gemeenteraad, maar ook aan de ministeries van Binnenlandse zaken en Islamitische zaken en Habous.

Volgens de AMDH is het aantal gevaarlijke woningen van 1400 naar 1600 gestegen. Een honderdtal van deze woningen is het eigendom van het ministerie van Habous en Islamitische zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team