Zoeken

HRW hekelt westerse steun aan Marokkaanse monarchie

5 februari 2013 - 15:29 - Marokko

©

In haar verslag voor het jaar 2012, stelt Human Rights Watch dat de stand van de mensenrechten in Marokko een gemengd beeld laat zien.

De NGO uit kritiek op de Westerse steun aan Marokko en de monarchie. "Er wordt veel gesproken van de bescheiden hervormingen in Marokko in plaats van de monarchie aan te sporen om verder te gaan. De gegeven boodschap is dat het Westen bereid is de Arabische autocraten die de westerse belangen dienen, te tolereren".

HRW wijst ook op de onderdrukking van demonstraties en de oneerlijke processen van hun aanstichters, de weinige persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. De organisatie noemt de politieke processen van journalist Rachid Nini, AMDH-verantwoordelijke Seddik Kebbouri en rapper Mouad Belghouat als voorbeelden.

Ook de mishandeling van Kamerlid Abdessamad Idrissi, de zelfmoord van Amina Filali, de accreditatie-intrekking van AFP-journalist Omar Brousky en kinderarbeid krijgen een speciale aandacht van de mensenrechtenorganisatie.

Positief vindt HRW dat Marokkaanse autoriteiten in september vorig jaar het bezoek hebben toegestaan, van de speciale VN-rapporteur voor foltering, in Marokko en de Sahara.

Human Rights Watch somt nog meer gebeurtenissen op die in 2012 in Marokko zijn voorgekomen, met iets meer negatief dan positief...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team